Dagbok

När vi har tid och lust……..

Söndag 24 mars.

Kärlek till en hund kan inte förklaras❤️❤️❤️
I fredags fick vår allra bästa Diva, Lustjaktens Förträffliga Flisa, somna in och vi kommer sakna henne för evigt!

Så oändligt lycklig över våra nästan 12 år ihop och att vi fick den ynnesten att vara henne nära❤️ Den klokaste, trognaste, vackraste och vänligaste vän man kan önska och som lagt grunden till allt som har med med vår kennel att göra. Så många fantastiska minnen och som vi med stolthet ska bevara och fortsätta vårda.

Vi är henne för evigt tacksam för allt och hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan och tankar❤️❤️

Onsdag 6 februari.

Härlig vinterpromenad idag med de mina och tänk att vi gick på skaren, härlig känsla!

 

 

 

Måndag 4 mars.

Den 3 mars fyllde den bästa kille man kan tänka mig 6 år♥♥♥

Vår kung Cain, Akizuri Titi Bashiri som betyder enormt mycket för oss och är högt älskad i vår familj. Han kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan och vi hoppas på massor av år tillsammans framöver.Vi har gjort så mycket roligt ihop och så ska det fortsätta, en ovärderlig kung för oss!

 

Måndag 25 februari.

Idag blev det härlig löptur  med vårkänsla i luften, så underbart!  Sen var jag tvungen att få till ett kort till RR-nytt, presentation av nya styrelsen i SRRS Västra. Efter ett väldigt trevligt årsmöte igår och ser jag  verkligen fram emot kommande år.

Micke fick vara fotograf och då ska det gå fort, vi är ingen vidare kombination just då men man får bita ihop när man får hjälp! Tacksam för det men lättare att styra hundar än äkta män…..

 

Söndag 24 februari.

Inofficiell utställning i Karlskoga med fem Briljanter och pappa Cain idag, så himla kul! HP till alla och jättefin kritik men bäst av allt, så trevliga och duktiga hundar i ringen. Ägare också, så impad av alla!
Stort grattis till er alla och lite extra till Hillevi och Iris som idag blev BIM.

Så himla mysig dag❤️

Lördag 16 februari.

Idag blev det springtur för  Cain och Aisha, ca 13 km och pigga hundar. Diva fick en promenad med förkyld Micke. Det är alltid lika skön känsla att slappa ihop i soffan efter go motion. Imorgon kör vi lite ringträning med några Briljanter, ska bli jättekul!

Onsdag 6 februari.

Igår fick vi finbesök av Linda och Dahlia från Ystanån´s kennel. De planerar en kull under våren och vi ser otroligt mycket fram emot att få vara en del av det hela.

En bra parning mellan två stabila och sansade hundar och så otroligt mysigt att få träffa både Dahlia och Linda<3

Nu håller vi tummarna för att allt ska gå enligt plan och alla önskningar!

Foto: Lindas bilder. Se länkar, för Ystanån´s kennel.

 

Söndag 3 februari.

Idag gick vi en riktig vinterpromenad i djup snö. Hundarna fick pulsa med och när vi äntligen nådde plogad väg utbröt lycka och galenskap, ett härligt RR-röj!

 

Lördag 2 februari.

Lite favoriter och blir sugen på sommar och värme…

Söndag 27 januari.

Under helgen har vi varit i Stockholm och hälsas på mellansonen Karl. Vi passade även på att träffa Balder och Disa med familjer, två av Biljanterna. Otroligt mysigt!

Söndag 20 januari.

Under veckan har vi åkt skidor och sprungit en del. Både Cain och Aisha är bra att ha med och vår äldsta dam Diva hade också gärna följt med men får inte för att hon nu blivit lite för klen i kroppen, snart 12 år.I fredags var det dags för träning i Dogorama, alltid lika kul!

Helgen avslutades med Nose workträning men det var för kallt så det var inte lika bra som vanligt även om tappra Aisha strävade på<3<3

Söndag igen.

Idag tävlade Humlan och Helena i Rallylydnad och det gick galant! De placerade sig som 5:a av 30 st startande i Fortsättningsklassen och fick strålande 90 poäng, så grymt jobbat!

Ett så välförtjänt resultat och jag blir så glad och stolt över deras härliga jobb och prestation ihop, ett grymt team<3<3

Söndag 13 januari.

Under veckan har vi sprungit många löpturer och Cain och Aisha är nu perfekta ”parhästar” ihop. De ligger sida vid sida i ett dubbelspann och har ett lätt drag, perfekt för min löpträning. Man blir lite bortskämd!

Idag tränade vi däremot NW med en god vän. Både Aisha och Cain var inte så bra som de brukar men så är det med all träning, ibland går det bra och ibland mindre bra men bara att träna vidare och för det mesta beror det på föraren.

Söndag 6 januari.

Under helgen har vi tränat på sök med vänner. Alla tre gör det bra och alltid kul när de får använda näsan och jobba. Räkosten är belöning och det är perfekt, använder den bara till söket, för att göra det lite extra speciellt, funkar bra!

Onsdag 2 januari.

Idag åkte jag och Micke på en miniutflykt till Örebro för att träffa Bashiri med familj, så otroligt mysigt❤️
Vi passade på att låna med Brumma från Skåre från Helena och Anders för att få lite extra action!
En kanondag med full rulle och mycket mys, stort tack för att vi fick komma Marielle och för lån av Brumma Helena och Anders❤️
Lite bilder från syskonbuset😃

Tisdag 25 december.

En härlig julpromenad med Cain, Brumma och Aisha, Diva ville inte med så hon slapp…

Lördag 22 december.

EN RIKTIGT GO JUL OCH GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR

UTBLICKENS KENNEL!

 

 

Onsdag 19 december.

Nu var det långe sen sist men får ta igen det när det blir lite julledigt.

Just nu löper både Aisha och Diva, så vår kung Cain har fullt upp. Det går väldigt bra men visst är det jobbigt under några dagar när höglöpet infinner sig. Det fårbli delade turer så alla får lite lugn och ro och avkoppling och som tur är har vi Brumma på besök som sätter fart på alla promenader. Pappa Cain och hon körde ett par tokvarv i skogen idag, härligt att se! Ingen kamera med idag, så bilder sen sist hon var här♥♥

En riktig glading, otroligt pigg och härlig!

 

Söndag 9 december.

Stora Stockholm Älvsjö 2018
Excellent i championklass, oplacerad bland många vackra hundar men en glad kille i ringen, absolut viktigast!
En mysig dag och halva nöjet bussresa dit och hem med hund på sätet bredvidSå skulle det alltid vara….

 

Onsdag 5 december.

Idag blev det springtur och ett avslutande sök, uppskattat av alla♥♥

Måste leta doftprov så vi kommer igång med Noseworken nu men så många som vill vara med så lottning sker till alla tävlingar, så då tappar man lite lust men får väl bli vårens projekt.

 

 

Lördag 1 december.

En mycket trevlig inf. utställning på klubben idag😃Tre Briljanter med och pappa Cain.
Excellent och HP till alla BIR  och BIG-1 till Cain och BIR och BIG-2 till Brumma idag,men bäst av allt, glada och positiva hundar precis deras hussar och mattar ❤️Så otroligt glad och nöjd, tusen tack alla!

 

Tisdag 27 november.

Just nu ligger hundaktiviteterna lite på träda, så mörkt och kallt ute. Aisha och Cain får dagliga springturer men Diva har nu blivit för gammal för att hänga med. Däröver så går vi våra skogsturer men övrig träning har det varit dåligt med men så blir det alltid på den här delen av året, tycker jag. Till helgen kommer vi att ställa ut på klubbens inofficiella adventsutställning och fem av Briljanterna kommer också, så ska bli så kul!

 

Lördag 17 november.

Idag blev det skogspromenad med ett stort gäng, Brumma och Humlan är på besök♥♥

Full rulle och mycket nöjda hundar efter skogsturen. Så kul att få ha dem här och att få lära känna Fröken Orange lite extra, var ju ett tag sen hon bodde här nu. 6 månader har de hunnit att bli våra Briljanter i B-kullen.

 

Söndag 11 november.

Idag hade vi stora nöjet att få vara hundvakt åt Herr Naturell några timmar. Den lilla killen i kullen har nu blivit en ståtlig och mycket vacker hane, vid namn Atle.  Vi tog en skogspromenad i strilande regn och efter en stund längtade vi alla hem. Så otroligt roligt att få se alla tillsammans igen, ett gäng som jag är stolt över♥♥

 

 

Torsdag 8 november.

Fick bilder från Helena för någon vecka sedan när hon spårade blodspår med Humlan och Brumma. Så taggade och duktiga bägge, ser fram emot våren då det ska spåras ordentligt när ljuset kommit tillbaka och man hinner med lite mer. Man blir glad över engagerade valpköpare♥♥

 

 

Söndag 4 november.

Idag körde vi nosework. Vi kör bara enkelt med Eukalyptus men alla är inkörda på doften nu. Cain och jag har gått utbildning i specialsök och kört kong men nu gäller det bara det enklaste,  för att de ska lära sig ordentligt. Alla tre tycker det är riktigt kul och triggas av att behöva vänta, när de andra körs. Perfekt för en RR, för att öka drivet om det behövs.

 

 

Söndag 28 oktober.

Löptur och lite trädgårdsbilder blev det idag, Utblickens trio ♥♥

 

 

Söndag 21 oktober.

Först en härlig höstpromenad med en god vän och hennes RR-tjej och en sedan fick det bli lite  fordonssök för Cain och Aisha. Idag var det Cain som jobbade med bäst fokus men inser att Aisha behöver befästa doften lite bättre, så får bli lite extraträning med Aishan innan vi går vidare. Man vill så mycket så lätt att gå för fort fram ibland men kul är det!

 

Lördag 20 oktober.

Igår fyllde Utblickens Briljanter fem månader, stort stort grattis till er alla!

 

 

 

Söndag 14 oktober igen.

Stort härligt grattis till bästa Helena och Humlis idag,Utblickens Underbara Andromeda som fixade två godkända rundor i Fortsättning i rallyn😀Så glad och stolt och sååå välförtjänt!

 

Söndag 14 oktober.

Härlig RR-promenad idag med Cain och Aisha. På träffen fanns Herr Grön och Fröken Röd, nuförtiden vackra Iris och Aslan♥♥

 

 

Lördag 13 oktober.

En vecka med löpturer och skogspromenader, det är det som man hinner med när livet rullar. Imorgon väntar RR-träff med Västra så det ser vi fram emot, alltid lika kul och trevligt!

 

 

Söndag 7 oktober.

Lite bilder från dagens promenad, nu var Cain mest i fokus..

Akizuri Titi Bashiri, vår kung♥♥

 

Onsdag 3 oktober.

Idag blev det långtur med husse i löparskogen för Cain och Aisha medans Diva och jag tog en solskenspromenad. Diva börja helt klart bli äldre och jag är så glad för varje dag som hon mår gott. Efter kvällsmaten körde vi ett kortpass med Nosework. Jag gjorde några lätta gömmor med Eucalyptus och de fixade det lätt. Vi satsar på att köra ett doftprov snart.

 

 

 

Måndag 1 oktober.

Nu var det dålig uppdatering här på sidan men vi har varit på resande fot. Vi har haft det stora nöjet att resa i Italien och hundarna har inte varit med den här gången men kanske nästa, vi får se…De har haft det jättebra hos våra goa vänner. Alla tre har varit på varsitt håll så återförening blev nästan rörande att se, Aisha sprang runt bordet i flera minuter så att mattorna rykte och Cain lika så♥♥ En vecka är max, sen längtar man ihjäl sig..

 

Söndag 23 september.

Idag åkte fyra av våra valpar från Briljanta-kullen på inofficiell utställning ihop, så otroligt roligt! Jättefin kritik och HP till alla, så  det bådar gott för framtiden. Ruben blev slutligen BIR och Iris blev BIM i valpklassen,  verkligen roligt och stort grattis till ALLA!

 

 

Lördag 15 september.

Idag gick vi en långtur i skogen på 3 timmar och alla med. Solsken och underbar höst gjorde turen så härlig, något man lever länga på!

 

Söndag 9 september.

Idag var det dags för Utblickens Briljanta B-kulls första valpträff, så otroligt kul! Sju av elva valpar hade möjlighet att komma och vi hann med både valpsläpp och lite spårträning. Så mysigt och kul att få träffa alla trevliga ägare och hundar♥♥

 

Torsdagen 30 augusti.
 
Hittade några favoritbilder på våra godingar, gillar dem skarpt♥

Lördag 25 augusti.

Idag åkte vi ner till brukshundsklubben för att träna lite rally. Aisha och Cain fick hänga med, Diva fick hänga med på fredagens löptur på milen igår så fick extra vila idag. Hundarna var taggade och tyckte det var kul men kändes att vi var ringrostiga i momenten men ser fram emot hösten och att träna regelbundet igen! Planen är att starta i Avancerad klass i rallyn under hösten men vi får se….

 

Måndag 20 augusti.

Under helgen har jag och Cain varit på två utställningar,  Norrköping och Eskilstuna. Vi fokuserat på valperiet under våren, så nästan ett år sedan sist. Vi gjorde debut i championklassen, så visste att vi skulle konkurrera med riktigt fina hanar så  hade inga stora förväntningar. Även Humlan och Helena var med på söndagen, Allt gick strålande bra, så otroligt glad och lycklig!

Akizuri Titi Bashiri, vår kung Cain♥ 

Norrköping Bhkl 3, ( tredje bästa hanen)

Eskilstuna Bhkl 1 BIM ( bästa hanen)

Utblickens Underbara Andromeda, bästa Humlis♥ 

Jkl/bkl 1 excellent ck

 

 

Måndag 13 augusti.

Imorgon börjar jobb och vardag igen, så vi tog ett sista klippbad vid våra badklippor. Alla njöt vi lika mycket tror jag!

 

 

 

 

 

Lördag 11 augusti.

Idag blev det en tur i staden med vår goda vän Christina och hennes Aslan, tidigare herr Grön. Diva och Aisha fick hänga med så tre generationer på promenad, rätt häftigt och kul! Lilla herr Aslan var supercool och hur modig som helst, precis som det ska vara och när vi fikade så fick ryggsäcken bli en bra korg♥

 

 

Fredag 10 augusti.

En härlig spontanträff mellan två av valparna  idag i Karlstad. Gamlingarna Aisha, Diva och Humlan var med och styrde upp det hela, helt underbart kul hade vi alla!

 

Torsdag 9 augusti.

Idag gick vi på badtur och gick förbi en liten sandstrand, som triggade igång hundarna. Alltid fullt röj när de kommer till sand och nu är Aisha åter leksugen efter valpkullen, till Cains stora lycka♥♥

 

 

Onsdag 8 augusti.

Nu har vi varit riktigt dåliga på att föra dagbok men mycket annat på gång under sommaren. Alla våra valpar har fått fantastiska hem och vi njuter i full drag av rapporterna därifrån. Själva har vi avslutat sommaren med lite semester och nu åter landat hemma, vilket känns skönt! Hela flocken samlad igen♥♥

Idag blev det lite trädgårdsbilder på vår flock.

 

 

 

Tisdag 31 juli.

Idag hade största jag nöjet att få träffa Herr Grön, numera Aslan och Christian och hennes hundar. Det var så roligt att se vad gott han mådde och vad bra han trivdes. Han hade växt mycket och börjar ju nu form av en mycket vacker RR-hane♥♥

 

Måndag 30 juli.

Idag gick vi gick till sjön och hundarna badade gott och även vi. Vilken underbar sommar för oss alla!

 

Söndag 29 juli.

Under hela våren har  vi haft full fokus på vår kull mellan Aisha och Cain och vi är så lyckliga över utfallet än så länge. Vi får rapporter om orädda och trygga valpar med mycket go och full fart, precis vad vi önskade sen får vi se vad framtiden har att utvisa.

Otroligt fina hem, så otroligt lycklig över det♥

Nu har vi bara tre hundar hemma och det känns också väldigt gott. Nu ska vi åter dra igång att träna igen, all träning är färskvara. Aisha och jag ska försöka oss på Avancerad klass i Rallyn och Cain ska få visa upp sig i ringen igen, ska bli så kul!

 

 

 

 

Söndag igen…

Innan fröken Orange hann flytta så passade jag på att ta ett generationsfoto.

På fotot finns mormor, mor, far till fröken Orange, helt unikt för oss! Fantastik att få haft det så♥♥

Utblickens kennel 2018.

IMGP1311

Söndag 22 juli.

Nu har vår sista stjärna, fröken Orange flyttat till sitt nya hem
Hon har nu flyttat till moster Humlan och familjen Helena, Stella och Anders Wassén i Skåre.
Känns tomt men vet att det kommer att bli så otroligt braSå många spännande äventyr som väntar och bästa Humlis som läromästarinna

IMGP1377

Torsdag 19 juli.

Idag tog vi båten ut på sjön, alla hundar med. Lilla Brumma fick åka korg och alla njöt i fulla drag! Vi gick iland på en ö med en mysig liten sandvik.  Cain, Aisha och Diva var snabba ut i vattnet för att simma och svalka sig och efter dem kom lilla Brumma och när hon inte nådde botten, så simmade lilla fröken galant, vilken goding alltså<3

Inte ett dugg rädd och gott att svalka sig var det. Sedan undersöktes badklipporna tillsammans med de stora hundarna och till sist blev det en kort sovstund i skuggan innan mamma Aisha fick syn på en and som skulle jagas bort, då vaknade alla!

Vilan fick vi ta igen här hemma sen…

 

 

 

Tisdag 17 juli

Idag var det dags för Herr Naturell och Fröken Blå att flytta till sina nya hem❤️
Vet att de kommer att få uppleva så mycket roligt och härliga äventyr med sina nya fina familjer😀
Vi skickar med stora kramar och stort lycka till!
Herr Naturell som nu har fått namnet Atle och som har flyttat till familjen Lande´n i Karlstad.
Fröken Blå som nu har fått namnet Disa och som har flyttat till famljen Ameén i Stockholm.

 

Måndag 16 juli.

Idag flyttade valp nummer åtta till sitt nya hem i Örebro. Visst känns det i hela hjärtat men samtidigt är vi så glada och lyckliga över alla fina hem och nu behöver valparna mer än vad vi kan erbjuda❤️Stora kramar och massor av lycka till med det spännande livet som väntar!
Herr Lila som nu får namnet Bashiri och som nu har flyttat till Per och Marielle med familj i Örebro.

Namnet Bashiri kommer från Cain, Akizuri Titi Bashiri och förs nu vidare till sonen vilket känns väldigt roligt och mysigt, Utblickens Briljanta Bashiri

IMGP1109

Söndag 15 juli.

Nu är det en krympande skara här hemma, lite ovant både för oss och för dem men absolut det steget som krävs just nu.
Två leveranser idag som känns lika bra som de tidigare, så lycklig över alla fina hem som alla erbjuder till våra hjärtan❤️
Stora kramar och stort lycka till på alla era nya äventyr!
Fröken Röd som nu får namnet Iris, som har flyttat till Hillevioch Conny i Deje.
Herr Grön som nu får namnet Aslan, som har flyttat till Christina i Edane.

 

Lördag 14 juli.

Idag flyttade tre till av våra stjärnor och vi önskar dem stort lycka till och massor av varmaste kramar♥♥

Herr Vit, som nu fått namnet Atlas, som har flyttat till Amandus och Maria i Jönköping.

Herr Svart som nu fått namnet Balder, som har flyttat till Jenny och Johan  i Stockholm.

Fröken Grå som nu fått namnet Spira, som har flyttat till Stig och Annelie

i Säffle.

 

 

Fredag 13 juli.

Idag har hela kullen varit på veterinärbesiktning, och alla skötte sig mer än galant! Måste säga att jag vara lite stolt! Lugna och trygga, så det kändes så gott! Hade två fantastiska medhjälpare med mig också, Helena och SL, stort tack!

Alla väldigt fina, ett litet navelbråck, ett kula som inte är där än och ett bitsår på ett öra men sådant vi redan visste men resten UA på 11 valpar, så nöjd!!

Idag flyttade de första till sina nya hem och vi skickar med dem stora kramar och stort  lycka till i den vida världen!

Herr Turkos, Leo som nu bor hos familjen Lasse och Linda Jansson i Hagfors.

 

Herr Gul, Ruben som nu bor hos familjen Matilda och Emil i Karlstad,

 

 

Torsdag 12 juli.

Sista natten med hela gänget!

Jag älskar dem av hela mitt hjärta men nu är de redo att flytta hem till sina nya ägare och ta del av den stora vida världen där ute..

 

 

Onsdag 11 juli.

Idag fick vi väldigt trevligt besök av Svea med matte Pia och husse. Cain är stolt morbror till Svea och hon var nyfiken och väldigt intresserad och go med valparna. Så roligt och nyttigt att valparna fick träffa en stabil hund utanför flocken.

På kvällen var det dags för bilträning igen, inte i bur den här gången utan bakom galler. Lika bra som sist och innan vi var hemma igen så sov alla gott i bilen.

 

Måndag 9 juli.

Varje morgon får alla valpar lite egen tid med de vuxna hundarna ute i trädgården. Stunden är så uppskattad och alla väntar ivrigt på sin tur..

 

Fredag 6 juli.

Lite nya bilder på Valpkull 2018, nu när juvelerna fyller 7 veckor♥

Ha en fin helg, önskar vi på Utblickens!

IMGP7702

 

 

Onsdag 4 juli.

Vi försöker att låta alla valpar få lite egentid med de vuxna hundarna och även med oss i olika sammanhang. Små korta koppelpromenader i trädgården har det redan blivit och idag fick hela gänget åka bil.

Vi körde i två omgångar och använde vår tygbur som vi har inne och de gick oerhört bra. Lite oroligt de första 5 minuterna men sen lugnt och alla somnade efter en liten stund.

Känns väldigt bra!

Tre generationer fångad på bild idag, fröken Grå och Orange med mormor och mamma♥♥

 

Tisdag 3 juli.

Städning, kloklippning, löptur och utökat lekområde för nya äventyr, så nu vilar vi. Valparna kan nu även vara på terrassen, lite svalare där under dagen så det känns gott.

Får komma ihåg de vuxna hundarna också, lätt att missa det just nu♥

 

 

 

Måndag 2 juli.

Ljuvligt men vilt♥ Utblickens Briljanta B-kull, 6 veckor.

 

Lördag 30 juni.

Idag har vi haft en härlig dag med bad och valpäventyr. Valparna är inne i upptäckarfasen och allt händer väldigt fort! Vi försöker låta valparna upptäcka och ta del av nya situationer varje dag för att bygga självförtroende och alla är med!

Vi flyttade valphagen runt vår lilla bod idag och det blev full rulle direkt, allt skulle undersökas. Mormor och mamma var med och vi hjälptes åt att hålla koll på alla men inte en lätt uppgift, över allt och ingenstans!

Under dagen blev det sol och bad med de stora och Aisha har nu äntligen kommit igång med springturer med Micke och Cain också, så gott att se!

HAR TAGIT BORT BILDER FRÅN INLÄGGEN NEDAN FÖR ATT SPARA UTRYMME.

Torsdag 28 juni.

Ett tappert försök att samla alla, Utblickens Briljanta B-kull!

Nya bilder under valpkull 2018.

 

 

Tisdag 26 juni.

Idag har det varit storskurning i valprummet och även kloklippning och individuell översyn, så sen somnade alla gott, Idag har vi fokuserat på huvudbilder samt någon extra gobild.

 

Måndag 25 juni.

Alla nya saker ska undersökas av valparna och hela världen bara väntar. Alla är väldigt nyfikna och framåt och händer något så är alla där på några sekunder, lovar gott inför framtiden som väntar.

Jag kommer att meddela alla valpköpare innan helgen vilken juvel som kommer att bli er.

 

Midsommardagen.

Morgonbus ute!

De börjar bli duktiga på att göra sitt ute nu, om vi hinner med och solsken underlättar det hela radikalt! Alla band har åkt av för nu vet vi vem som är vem och nu vill jag se ännu mer av deras personlighet. Jag vill inte påverkas av en färg vilket man lätt gör utan att det är medvetet, så ni kanske får gissa nu men ni får njuta av hela gänget istället.

5-veckorsfotografering blir det senare idag, som kommer in på Valpkull 2018 senare.

Trevlig midsommar från oss på Utblickens♥

 

 

Onsdag 21 juni.

Nu kan man se att Diva tar del av uppfostran på ett fint sätt. Hon slickar och leker försiktigt med dem och Aisha delar gärna med sig nu, precis som det fungerar i en vargflock. I den här åldern hjälps tikarna åt, om det är stabil flock.

Pappa Cain har fått sin dos av motion och uppmärksamhet av husse Micke idag, en springtur på 2 mil så nu sover de gott i soffan♥

 

 

Tisdag igen.

Valparna är väldigt nyfikna på nya saker och vi jobbar för att de ska få bra föremålsintresse, som kan användas längre fram som belöning i lek med föraren.

Några kvällspigga……

 

 

Tisdag 19 juni.

Utblickens trio, lite trädgårdsbilder idag♥

 

 

Måndag 18 juni.

Idag har tagit det lugnt och tränat lite olika saker, både små och stora. Diva börjar ta del mer och mer och idag har hon lekt med både Naturell och Turkos, så otroligt häftigt att se. Tygburen har kommit fram för att träna inför framtiden, spännande värre.

En våffla hittades också,,,,,,

 

 

 

 

 

Söndag 17 juni.

En otroligt trevlig helg med många möten men nu tar vi det lite lugnt imorgon. Vi ska gå och träna lite rally och utställning för det var så länge sen sist och vi börjar bli sugna på att jobba igen.

 

Lördag 16 juni.

Den här helgen har vi många valpköpare på besök, otroligt roligt och tror det blir kanon! Efter besöken idag var alla valpar trötta och sov som stockar, efter lite mat i magen. Måste säga att Aisha sköter sig exemplariskt och är väldigt tolerant och vänlig  mot alla, inte en självklarhet egentligen♥♥

 

Fredag 15 juni.

Idag fyller valparna 4 veckor, jisses vad fort det går! Vi har inte hunnit med att fotografera individuella bilder men det kommer under veckan och alla mår gott och vi njuter….

 

Måndag 11 juni.

Världen är stor  och så spännande! Valparna bor nu i tvättstugan i direkt anslutning till köket, perfekt utgångspunkt för att ta del av livet. Det är många modiga små lejonhundar vi har i kullen, bara kryllar av dem♥

Dörren ut var öppen en kort stund och alla var på språng även dit men det får vänta lite till.

 

 

 

Söndag 10 juni.

Valparna är så nyfikna och upptäcker saker varje dag, Idag var det en ”happening” när Aisha drack vatten ur vattenskålen, bara att se och lära♥

 

 

Lördag 9 juni.

Idag  gick vi till sjön mellan valpmatning för att må lite gott. Vår hundar simmar för att jag vill det och om de inte vill simma så tränar vi på det. Det är så mycket roligare med hundar som simmar om man gillar badlivet.

Nya bilder på valpkull 2018 på kullen, som nu är 3 veckor.

 

Vi har även tagit bilder på valparna som nu blivit 3 veckor, se flik valpkull 2018.

 

Fredag 8 juni.

Idag har valparna fått prova på köttfärs och jisses vad de åt! Inga problem där inte, rena huggsexan så får låta några i taget äta så att alla får sin del. Våra stjärnor har även fått flytta ner till tvättstugan, mer centralt och mer social kontakt och våra piggeliner klättrade redan ur valplådan♥♥ Nu sover alla gott!

Imorgon väntar första avmaskningen och 3-veckorsfotograferingen.

 

Tisdag 5 juni.

Livet handlar fortfarande mycket om mat och sömn men nu börjar de helt klart  höra och se när det händer saker. Diva är gärna med men får inte vara med i någon valplåda, den är Aishas. Divas roll kommer bli större när det ska uppfostras. och hon är redan så fin mot dem.

Pappa Cain vill helst inte komma för nära men även han kommer in i bilden lite längre fram. Nu kollar han in det hela mest på avstånd.

 

Söndag 3 maj.

Kunde inte låta bli….börjar röra på sig nu♥♥

 

 

 

 

Söndag 3 maj.

Nu är det underbar härlig fart i valplådan! Alla är starka och framåt och det både morras och skälls redan nu, allt ska tränas. De går och tultar och allas ögon är öppna och man börjar redan kunna urskilja vissa personligheter. Jag har svårt att ta mig därifrån❤️

På sidan Valpkull 2018 finns nu lite bilder, nu när de blivit 2 veckor gamla.

Bättre bilder kommer, en krånglande kameran drog ner kvalitén men jag fyller på.,,

 

 

Tisdag 29 maj.

Drygt en vecka gamla och börjar så smått öppna ögonen. Nu äts det för full rulle och alla växer gott. Så många variationer  i färg som ska bli så spännande att se resultatet på. Några smakprov…

 

 

 

 

Söndag 26 maj.

Sovstilar…avslappnat och gott♥♥

 

Fredag 25 maj.

Idag en vecka gamla. Vi har det bra med lite varmt och idag fick vår lilleman, siste killen som kom ta en tur till veterinären för att att få lite extra vätska, inte så lätt när man är liten och nu får vi hoppas att allt går bra♥♥ Vår lille herr Naturell….

 

Torsdag 24 maj.

Våra diamanter mår bra<3 Aisha mår också bra men det är lite varmt att producera mjölk till ett helt kompani i den här värmen. Hon får lite extra vaniljglass, käkar is och duschas emellanåt, så vi sköter om vår duktigaste mamma. Hon börjar lämna valplådan för kortare stunder nu och det är skönt för henne.

I kullen finns herr Svart, herr Gul, herr Turkos, herr Grön, herr Vit , herr Lila och herr Naturell( inget band).

Fröken Röd, fröken Orange, fröken Blå och fröken Grå<3

 

Tisdag 22 maj.

Vilken lycka, högar av valpar och alla mår gott i skrivandets stund♥♥

 

 

Söndag 20 maj.

Idag har min uppfödare Anneli Åkerström varit här och hjälpt mig att extrakolla efter DS. Vi har inte hittat eller ens misstänkt någon, så det känns helt otroligt bra! Sedan får man fortsätta att känna igenom när de växer. Så glad och lycklig över vår fina kull<3

 

Lördag 19 maj.

Hälsningar från valplådan, så kavata och pigga♥♥♥

 

 

Fredag 18 maj.

Utblickens B-kull har nu äntligen kommit! 7 hanar och 4 tikar, alla med korrekta ridger men en något kort kanske. Ingen kroksvans och DS kommer att kollas under helgen av expert, bara första koll av mig men den kändes bra. Så nöjd med resultatet och huvudsaken är att de mår bra och Aisha gjorde ett kanonjobb! Så duktig!

Ha nu en härlig helg önskar Utblickens B-kull!

 

 

Onsdag 16 maj.

Dag 59 och börjar så smått märkas men inget fullt ut än. Lite orolig natt med utvidgning men inga krystvärkar utan bara förberedelser, precis som hos oss människor. Det tar sin tid med hela förloppet och speciellt om det är första gången. Vi kollar tempen och vilar och tar det lugnt och i skrivandets stund så är allt mycket fridfullt och lugnt.

Vi undrar så mycket vad som finns där inne både Aisha och jag♥♥

 

Måndag 14 maj.

Fick en så underbar bild från Djungelkattens och Ann-Marie Hilding, Cain är stolt pappa<3

Stora killen vid namn Xälen och fröken lila, så man smälter…

Foto: Ann-Marie

xälen

Söndag 13 maj.

Först bäddade vi valplådan och hela tjocka släkten med<3

Sedan fick det bli en lugn skogspromenad som avslutades med lite trädgårdsträning. Huvudet behöver hållas igång även om kroppen är stor så som på Aisha. Varit lite dåligt med huvudträning på sistone men fokus på annat.

Diva är bästa apportören<3

 

 

Fredag 11 maj.

Valplådan provad även om den inte är bäddad än, godkänd helt klart känns det som. Kortare promenad med tjejerna och löptur för Cain, så blev vårt hunderi en fredag kväll.

 

 

 

Onsdag 9 maj.

Imorgon ska vi fixa, valplådan ska iordningställas och kommer att provas av alla antar jag! Det brukar bli så, att den provliggs och känns in. Har man en RR så är de alltid med mitt i och man är aldrig ensam, samma sak kommer att gälla här.

Idag kom också valpmärkbanden som jag beställt, allt för ordning och reda. Hoppas att 12 st räcker! Jag hoppas på 8-10 stycken valpar, lagom för alla men oavsett antal så väntar vi nu med stor spänning! Så otroligt roligt att få se vad kombinationen, som jag tror så mycket på kommer att ge.

 

 

 

 

 

Tisdag 8 maj.

Nu börjar Aisha att bli tung, syns på hela blicken och man känner igen känslan sen man själv gick med magen i vädret, de sista veckorna var tunga. 1,5 vecka kvar och allt är bra, ökat nästan 10 kg nu och mycket mer vill vi inta ha. Under helgen ska allt förberedas med valplåda och fix. Hon är så duktig och nu kan man känna rörelser och sparkar, så otroligt mysigt!

 

 

 

Söndag 6 maj.

Idag har vi varit hos Djungelkattens kennel och sett på Peak och Cains valpar. Sju stycken helt bedårande tjockisar som verkligen mår prima! Fyra hanar och tre tikar, man bara smälter inför dessa godingar<3<3

 

 

Torsdag 3 maj.

Idag har jag och Aisha varit på veterinärstaionen för där finns en bra våg.

Hon har ökat med 8,5 kilo och 2,5 vecka kvar. Det känns helt ok och vill absolut inte har för mycket extra. Hon mår gott men är lite mer otymplig än vanligt och har fått skippa sina löpturer så klart men promenader fungerar fint. Cain tycker att alla är  supertråkiga. En äldre dam som inte leker längre och en rund tjockis som varken har lust eller ork men nya tider kommer Cain!

Fick också en så fin bild från Helena och Humlis under helgen som var hundvakt åt finaste Ares, Aishas och Humlans bror<3 Så otroligt likt Diva, sin mamma<3

 

 

 

 

 

Onsdag 2 maj.

Igår anordnade vi i SRRS Västra en viltspårstävling i Väne-Ryr.  20 hundar kom till start och det var rekord för oss, väldigt kul med så god uppslutning! Cain och jag startade och vi placerade oss på sjunde plats av alla startande och klarade ett !:a pris, så vi är helt nöjda. Det bästa är att få lite egentid med vår bästa kung och allt trevligt hundfolk man träffar på en sån här dag. Ska även meddela att vår bästa Aisha mår gott och att magen bara växer och växer, bara 2,5 vecka kvar nu<3

 

Söndag 30 april.

Idag åkte vi till Karlstad och passade på att ta en promenad med bästa Helena och Humlis, alltid like kul att ses<3

Cain fick vara hemma för en  gång skull för att tagga igång till spårtävling imorgon, ska bli kul!

 

 

 

Söndag 29 april.

Idag fick det bli vårpromenad i naturreservatet Bergs Klätt utanför Arvika. Koppelpromenad var det som gällde, för väldigt mycket folk och många skyltar som talade om att hundar ska vara i koppel, så även vi fick foga oss. Man inser då vad bortskämd man är som alltid har lösa hundar men god träning för alla parter med koppel ibland också!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag 28 april.

Aisha växer och blir större för var dag<3 Allt väl och Cain tar det hela med god ro…

 

Fredag 27 april.

Vår Cain är pappa till Djungelkattens senaste kull och i den kullen finns nu en stark och vacker kille som söker efter ett stabilt och kärleksfullt hem. Mamma är en mycket vacker och trevlig levernosad tik vid namn Peak.

Killen glömde sin ridge men är lika vacker för det och så mycket som ska falla på plats i vår ras<3

Om intresse finns så ta gärna kontakt med mig eller Ann-Marie på Djungelkattens kennel. Leverans i början av juni.

Foto: Ann-Marie Hilding

 

 

 

Måndag 23 april.

Nu börjar magen växa så det syns, dag 36 .

 

 

Lördag 21 april.

Idag anordnade vi i SRRS Västra en prova-på-dag med viltspår. En otroligt härlig och rolig dag med många trevliga ägare och duktiga hundar i strålande solsken!

Man blir alltid så glad och mår så gott av alla dessa hunddagar, trots att mina idag fick stanna hemma<3

 

 

Fredag 20 april.

Idag har vi varit på ultraljud och vi kan konstatera att vår bästa Aisha är dräktig!

Så härligt glad och ser så oerhört mycket fram emot vår och somar 2018.

Alla tecken har tytt på dräktighet men så gott att få det konstaterat och så mycket kunde jag se att det var rätt många pickande hjärtan på skärmen, säkert 5-6 stycken och alla ser man inte……så det bådar gott!

 

 

 

Söndag 15 april.

Härligt spårjobb idag!

 

 

Lördag 14 april.

Vår vackra Aisha mår gott om än lite illamående, inte kul för bästa tjejen men ett gott täcken för dräktighet! Dessutom åt inte tjejen upp sina måltider idag vilket verkligen vittnar om att något är på gång, i vanliga fall är hon en lejoninnan när det gäller mat!

 

Söndag 8 april.

Inte så lätt med hormoner på gång i kroppen, en lite trött Aisha<3

 

 

Lördag 7 april igen.

Idag körde vi årets första viltspår också och alla gott taggade! Duktiga spårare har vi och de tycker att det är så kul!

 

Lördag 7 april.

Akizuri Bashiri Titi ♥ Utblickens Underbara Aisha

 

 

Tisdag 3 april.

Nu har det gått två veckor drygt efter parning och vår känsla är helt klart att vår bästa Aisha är dräktig. Hon är betydligt lugnare och mer benägen att vara väldigt nära och lite illamående, inget kan sägas med säkerhet men känslan är bra<3<3

Vi planerar ett ultraljud efter dygn 28, då man kan fastställa om hon är dräktig eller inte även om man inte kan säga exakt antal men vi tror på ett helt stort gäng med valpar i mitten av maj<3

 

 

 

Långfredag 30 mars.

Idag anordnade vi i lokalavdelningen SRRS Västra, en påskpromenad och det blev en härlig förmiddag i solsken med trevliga människor och härliga hundar!

Aisha, vår blivande mamma förhoppningsvis, mår gott och har helt klart en mer dämpad och lugnare attityd nu och har dessutom mått lite illa, så det känns lovande på valpfronten<3 Ultraljud om ca 2 veckor…

 

 

Skärstorsdag 29 mars.

EN RIKTIGT GLAD PÅSK

TILL

ER ALLA

ÖNSKAR VI

 PÅ UTBLICKENS!

IMGP4516

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


11 responses to “Dagbok

 • Karin

  Åh det låter som ni har underbara dagar vid vattnet – härligt 🙂 Håller tummar/tår & givetvis en massa tassar för att Divisens löp drar igång snart..
  (Skoj med dagboken, jag kommer vara en trogen läsare de vet du) Många goa kramar till er!!!

 • Karin

  Saknar er goaste Arvikingar !! Måste ses snart ❤ kram!!!!

 • Karin

  TACK för finaste inlägget i min gästbok ❤
  Hur mår ni godingar?! Längesen sist nu!
  Absolut ska de länkas 🙂
  Du måste komma & hälsa på – det vore ju så skoj!!
  Nästa helg hr jag även tänkt att de ska bli en liten träff, jobbar denna helg så det blir svårt att hinna med tyvärr..

  KRAMAR!!!!

 • Helena

  Det är så spännande att följa! Och vilken mysbild på fröken i solen!
  Hoppas ni har det bra!
  Helena, Anders o Buster

 • Helena

  Jättesnygg valphage!
  Helena, Anders o Buster

 • Helena

  Vilka sötisar! Vad de har växt redan! 🙂

 • Susanna Hedin

  Åh så rörande, vilken familjefar ❤

 • Helena

  Vilka härliga ”första-gå-ut” bilder! Jätteroligt att se!

 • Helena

  Vad vi skrattade åt utvecklingen med sitt och tass hemma hos er Det låter jättebra! 😉

 • Helena

  Så roligt med utställningen!! Toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: