Dagbok

När vi har tid och lust……..

Lördag 17 augusti.

En god vän till mig har skaffat sig en Bracco Italiano, en otrolig valp! En så orädd och vacker tjej vid namn Pim♥♥Brumma och Pim lekte så fint och härligt när de var här, så mysigt att se! Bracco och RR känns som en mycket fin kombination:)

 

Torsdag 15 augusti.

Idag säger vi stort grattis till Utblickens Underbara A-kull♥♥

Tiden går fort och de fyller 7 år idag. Jag hoppas att de får något extra gott att smaska på och vi skänker en extra tanke till de som redan vandrat vidare till hundhimlen, tre vackra stjärnor som alltid finns med i våra hjärtan♥

 

Tisdag 13 augusti.

Under helgen har jag och Cain varit i Askersund, en kanonhelg på många sätt! Vår lokalavdelning SRRS Västra, anordnade en rasspecial under lördagen, alltid lika trevligt! Vi är ett kanongäng som har så trevligt ihop så då går allt väldigt lätt. 49 hundar var anmälda och dagen flöt på trots lite regn och busväder men go stämning hade vi som vanligt!

På söndagen ställde vi ut för ÖLKK och två juniorer ur Briljantakullen var också med, så det kändes extra kul.Finfina resultat för alla, så ser lovande ut i framtiden för de yngre Briljanterna. En kanonhelg på alla plan i hundens tecken och jag är så glad och nöjd!

Jkl – Utblickens Briljanta Balder – Exc, 1, CK, R-Cert
Chkl – Akizuri Titi Bashiri – Exc, 2, CK, 3Bh
Jkl – Utblicken’s Briljanta Bejla – Exc, 3

Torsdag 1 augusti.

Vi har stora nöjet att ha Brumma och Humlan hos oss ett par dagar. Idag tog jag och Micke med hundarna till skogen, en riktig gammal urskog och vandrade. Hela flocken var så taggade och glada, så häftig att se! Galenpannor hela gänget! De njöt och vi njöt!

Det blev lite släktbilder…

Onsdag 24 juli.

Igår fick vi finbesök av Utblickens Briljanta Brage, Linda och Lasses  Leo. Så mysigt och vi körde lite enkel NW och ett viltspår, vilket gick galant. En kille med go motor och lovande näsa, så roligt att få se! Dessutom har snyggingen ärvt mormor Divas vackra rynkor, värmer extra i hjärtat♥♥♥

 

Tisdag 16 juni.

Idag kom rosett på posten, en gigantisk stor en. Den kom sent för att något blev tokigt men vi känner oss så stolta idag även om det var ett tag se….

SRRS Listvinnare !:a Rallylydnad 2017, Utblickens Underbara Aisha.

Så roligt och häftigt år och älskar denna glada och galet positiva tjej, så mycket kul vi gjort ihop och mer blir det! En tik med så härlig självklar pondus och attityd och vill alltid göra sitt bästa<3 Grymt stolt över henne!

 

 

 

Onsdag 26 juni.

Skogspromenad, alla njuter lika mycket♥♥

Måndag 24 juni.

För ett år sedan var huset fullt av valpar, B-kullens Briljanter♥♥En fantastiskt tid med full rulle och massor av kärlek!

Söndag 16 juni.

Idag klarade Ruben, Utblickens Briljanta Bacchus sitt anlagsprov i viltspår på ett galant sätt! Så roligt att läsa protokollet, en spårkille som har koll på läget och gillar att spåra, så glad att han får det. Stort grattis till duktiga Emil, Matilda och Ruben♥♥♥

Foto: Emil/Matilda

 

Torsdag 13 juni.

Vänersborg NORD 9/6 2019 Domare: Patrik Cederlöf
Många Briljanter på roadtrip idag! Så otroligt stolt och glad!
Unga hundar som gjorde debut i officiella ringen och alla med Excellent och mer därtill samt gott uppförande, så otroligt härligt!
Även pappa Cain och vår kung gick fint idag❤️
CHKL – Akizuri Titi Bashiri – EXC, 1, CK, 1BH, NORD, BIM
JUN Hkl
Utblickens Briljanta Bond EXC, 4
JUN Tkl
Utblickens Briljanta Bele – EXC,
Utblickens Briljanta Bejla – EXC 2, CK, 3BT, R-CERT
Utblickens Briljanta Bestla – EXC

 

 

 

Fredag 7 juni.

Finbesök hos oss, Utblickens Briljanta Bestla, fröken Brumma♥♥♥

62244918_2371859376205347_5054945764568989696_n

 

 

Söndag 2 juni.

Kullträff med Utblickens Briljanter idag❤️Skogspromenad, lite enkel NW och rally och fika i solen! En härlig söndag med otroligt trevliga människor och goa hundar😀😀Tusen tack alla, man blir så glad

 

 

Måndag 27 maj.

Kungsängen Nat. 26/5 2019.
Drog till Stockholm på rasspecial och för att träffa Balder och Jenny. Andra gången i ringen för dem och de gjorde ett grymt jobb ihop, så glad och stolt❤️❤️
Pappa Cain fick ett slätt Excellent men så många vackra hundar så känns helt ok
JUN – Utblickens Briljanta Balder – EXC, 2, CK
CHKL – Akizuri Titi Bashiri – EXC

 

 

Söndag 19 maj.

Igår fyllde vår B-kull 1 år! Allra största grattis till våra Briljanter och dess ägare♥♥

Vi är så otroligt nöjda över de kombinationen mellan Cain och Asisa.

 

 

Tisdag 7 maj.

Promenad med kameran idag, vår kung Cain och allra bästa Aisha♥♥

 

 

 

Lördag 4 maj.

Stort grattis idag till Hillevi och Iris, Utblickens Briljanta Bejla! Så fina ihop, inofficiell utställning med HP och BIR😀❤️

 

 

Söndag 28 april.

Idag har vi spårtränat inför SRRS Västras traditionella viltspårtävling i Väne-Ryr 1 maj. Förra året gick Cain och jag och i år blir det Aishas tur. 26 startande hundar, vilket ‘är rekord och väldigt kul! Vi har inga större ambitioner men all träning är färskvara så måste underhållas. Sen blir det som det blir men kul är det!

 

 

Tisdag 23 april.

Under påsk packade vi bilen full och drog till ena sonen i Stockholm. Fem vuxna och två hundar i en mindre tvåa,  gick bra det också. Springtur runt Kungsholmen och T-bana, var några av våra utflykter ihop under helgen. Inga som helst problem och lyckan är alltid som störst när de får vara med! Inga bilder från storstaden men lyckan var nog som störst på promenaden vid sjön idag, där det fanns mycket ”space” igen och inget koppel eller trängsel!

 

 

Fredag 19 april.

EN RIKTIG GLAD OCH TREVLIG PÅSK

ÖNSKAR 

 UTBLICKENS KENNEL!

DSC_5446

Söndag 14 april.

I onsdag gjorde jag och Aisha doftprov för NW1. Hon fixade jobbet galant och nu kan vi ge oss ut och tävla i NW om vi vill och det vill vi, bara att köra!

56649216_2276225642435388_1971973511710769152_n.jpg

Lördag 6 april.

Promenad med SRRS Västra vid Storkastberget. Vi promenerade, fikade och avslutade med viltspårning, alltid lika kul! Alla jobba gott idag!

 

 

 

Lördag 30 mars.

Idag blev det NW och viltspår, alltid lika kul med nosarbete. Bra jobb av alla, extra kul med ungdomarna, Aslan och Brumma!

 

 

Söndag 24 mars.

Kärlek till en hund kan inte förklaras❤️❤️❤️
I fredags fick vår allra bästa Diva, Lustjaktens Förträffliga Flisa, somna in och vi kommer sakna henne för evigt!

Så oändligt lycklig över våra nästan 12 år ihop och att vi fick den ynnesten att vara henne nära❤️ Den klokaste, trognaste, vackraste och vänligaste vän man kan önska och som lagt grunden till allt som har med med vår kennel att göra. Så många fantastiska minnen och som vi med stolthet ska bevara och fortsätta vårda.

Vi är henne för evigt tacksam för allt och hon kommer alltid att finnas i våra hjärtan och tankar❤️❤️

 

 

Onsdag 6 februari.

Härlig vinterpromenad idag med de mina och tänk att vi gick på skaren, härlig känsla!

 

 

 

 

 

Måndag 4 mars.

Den 3 mars fyllde den bästa kille man kan tänka mig 6 år♥♥♥

Vår kung Cain, Akizuri Titi Bashiri som betyder enormt mycket för oss och är högt älskad i vår familj. Han kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan och vi hoppas på massor av år tillsammans framöver.Vi har gjort så mycket roligt ihop och så ska det fortsätta, en ovärderlig kung för oss!

 

 

 

Måndag 25 februari.

Idag blev det härlig löptur  med vårkänsla i luften, så underbart!  Sen var jag tvungen att få till ett kort till RR-nytt, presentation av nya styrelsen i SRRS Västra. Efter ett väldigt trevligt årsmöte igår och ser jag  verkligen fram emot kommande år.

Micke fick vara fotograf och då ska det gå fort, vi är ingen vidare kombination just då men man får bita ihop när man får hjälp! Tacksam för det men lättare att styra hundar än äkta män…..

 

 

 

Söndag 24 februari.

Inofficiell utställning i Karlskoga med fem Briljanter och pappa Cain idag, så himla kul! HP till alla och jättefin kritik men bäst av allt, så trevliga och duktiga hundar i ringen. Ägare också, så impad av alla!
Stort grattis till er alla och lite extra till Hillevi och Iris som idag blev BIM.

Så himla mysig dag❤️

 

 

Lördag 16 februari.

Idag blev det springtur för  Cain och Aisha, ca 13 km och pigga hundar. Diva fick en promenad med förkyld Micke. Det är alltid lika skön känsla att slappa ihop i soffan efter go motion. Imorgon kör vi lite ringträning med några Briljanter, ska bli jättekul!

 

 

Onsdag 6 februari.

Igår fick vi finbesök av Linda och Dahlia från Ystanån´s kennel. De planerar en kull under våren och vi ser otroligt mycket fram emot att få vara en del av det hela.

En bra parning mellan två stabila och sansade hundar och så otroligt mysigt att få träffa både Dahlia och Linda<3

Nu håller vi tummarna för att allt ska gå enligt plan och alla önskningar!

Foto: Lindas bilder. Se länkar, för Ystanån´s kennel.

 

 

 

Söndag 3 februari.

Idag gick vi en riktig vinterpromenad i djup snö. Hundarna fick pulsa med och när vi äntligen nådde plogad väg utbröt lycka och galenskap, ett härligt RR-röj!

 

 

 

Lördag 2 februari.

Lite favoriter och blir sugen på sommar och värme…

 

 

Söndag 27 januari.

Under helgen har vi varit i Stockholm och hälsas på mellansonen Karl. Vi passade även på att träffa Balder och Disa med familjer, två av Biljanterna. Otroligt mysigt!

 

 

Söndag 20 januari.

Under veckan har vi åkt skidor och sprungit en del. Både Cain och Aisha är bra att ha med och vår äldsta dam Diva hade också gärna följt med men får inte för att hon nu blivit lite för klen i kroppen, snart 12 år.I fredags var det dags för träning i Dogorama, alltid lika kul!

Helgen avslutades med Nose workträning men det var för kallt så det var inte lika bra som vanligt även om tappra Aisha strävade på<3<3

 

 

Söndag igen.

Idag tävlade Humlan och Helena i Rallylydnad och det gick galant! De placerade sig som 5:a av 30 st startande i Fortsättningsklassen och fick strålande 90 poäng, så grymt jobbat!

Ett så välförtjänt resultat och jag blir så glad och stolt över deras härliga jobb och prestation ihop, ett grymt team<3<3

 

 

Söndag 13 januari.

Under veckan har vi sprungit många löpturer och Cain och Aisha är nu perfekta ”parhästar” ihop. De ligger sida vid sida i ett dubbelspann och har ett lätt drag, perfekt för min löpträning. Man blir lite bortskämd!

Idag tränade vi däremot NW med en god vän. Både Aisha och Cain var inte så bra som de brukar men så är det med all träning, ibland går det bra och ibland mindre bra men bara att träna vidare och för det mesta beror det på föraren.

 

 

Söndag 6 januari.

Under helgen har vi tränat på sök med vänner. Alla tre gör det bra och alltid kul när de får använda näsan och jobba. Räkosten är belöning och det är perfekt, använder den bara till söket, för att göra det lite extra speciellt, funkar bra!

 

 

Onsdag 2 januari.

Idag åkte jag och Micke på en miniutflykt till Örebro för att träffa Bashiri med familj, så otroligt mysigt❤️
Vi passade på att låna med Brumma från Skåre från Helena och Anders för att få lite extra action!
En kanondag med full rulle och mycket mys, stort tack för att vi fick komma Marielle och för lån av Brumma Helena och Anders❤️
Lite bilder från syskonbuset😃

 

 

Tisdag 25 december.

En härlig julpromenad med Cain, Brumma och Aisha, Diva ville inte med så hon slapp…

 

 

Lördag 22 december.

EN RIKTIGT GO JUL OCH GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR

UTBLICKENS KENNEL!

 

 

 

 

Onsdag 19 december.

Nu var det långe sen sist men får ta igen det när det blir lite julledigt.

Just nu löper både Aisha och Diva, så vår kung Cain har fullt upp. Det går väldigt bra men visst är det jobbigt under några dagar när höglöpet infinner sig. Det fårbli delade turer så alla får lite lugn och ro och avkoppling och som tur är har vi Brumma på besök som sätter fart på alla promenader. Pappa Cain och hon körde ett par tokvarv i skogen idag, härligt att se! Ingen kamera med idag, så bilder sen sist hon var här♥♥

En riktig glading, otroligt pigg och härlig!

 

 

 

Söndag 9 december.

Stora Stockholm Älvsjö 2018
Excellent i championklass, oplacerad bland många vackra hundar men en glad kille i ringen, absolut viktigast!
En mysig dag och halva nöjet bussresa dit och hem med hund på sätet bredvidSå skulle det alltid vara….

 

 

 

Onsdag 5 december.

Idag blev det springtur och ett avslutande sök, uppskattat av alla♥♥

Måste leta doftprov så vi kommer igång med Noseworken nu men så många som vill vara med så lottning sker till alla tävlingar, så då tappar man lite lust men får väl bli vårens projekt.

 

 

 

 

Lördag 1 december.

En mycket trevlig inf. utställning på klubben idag😃Tre Briljanter med och pappa Cain.
Excellent och HP till alla BIR  och BIG-1 till Cain och BIR och BIG-2 till Brumma idag,men bäst av allt, glada och positiva hundar precis deras hussar och mattar ❤️Så otroligt glad och nöjd, tusen tack alla!

 

 

 

Tisdag 27 november.

Just nu ligger hundaktiviteterna lite på träda, så mörkt och kallt ute. Aisha och Cain får dagliga springturer men Diva har nu blivit för gammal för att hänga med. Däröver så går vi våra skogsturer men övrig träning har det varit dåligt med men så blir det alltid på den här delen av året, tycker jag. Till helgen kommer vi att ställa ut på klubbens inofficiella adventsutställning och fem av Briljanterna kommer också, så ska bli så kul!

 

 

 

Lördag 17 november.

Idag blev det skogspromenad med ett stort gäng, Brumma och Humlan är på besök♥♥

Full rulle och mycket nöjda hundar efter skogsturen. Så kul att få ha dem här och att få lära känna Fröken Orange lite extra, var ju ett tag sen hon bodde här nu. 6 månader har de hunnit att bli våra Briljanter i B-kullen.

 

 

 

Söndag 11 november.

Idag hade vi stora nöjet att få vara hundvakt åt Herr Naturell några timmar. Den lilla killen i kullen har nu blivit en ståtlig och mycket vacker hane, vid namn Atle.  Vi tog en skogspromenad i strilande regn och efter en stund längtade vi alla hem. Så otroligt roligt att få se alla tillsammans igen, ett gäng som jag är stolt över♥♥

 

 

 

 

Torsdag 8 november.

Fick bilder från Helena för någon vecka sedan när hon spårade blodspår med Humlan och Brumma. Så taggade och duktiga bägge, ser fram emot våren då det ska spåras ordentligt när ljuset kommit tillbaka och man hinner med lite mer. Man blir glad över engagerade valpköpare♥♥

 

 

 

 

Söndag 4 november.

Idag körde vi nosework. Vi kör bara enkelt med Eukalyptus men alla är inkörda på doften nu. Cain och jag har gått utbildning i specialsök och kört kong men nu gäller det bara det enklaste,  för att de ska lära sig ordentligt. Alla tre tycker det är riktigt kul och triggas av att behöva vänta, när de andra körs. Perfekt för en RR, för att öka drivet om det behövs.

 

 

 

 

Söndag 28 oktober.

Löptur och lite trädgårdsbilder blev det idag, Utblickens trio ♥♥

 

 

 

 

Söndag 21 oktober.

Först en härlig höstpromenad med en god vän och hennes RR-tjej och en sedan fick det bli lite  fordonssök för Cain och Aisha. Idag var det Cain som jobbade med bäst fokus men inser att Aisha behöver befästa doften lite bättre, så får bli lite extraträning med Aishan innan vi går vidare. Man vill så mycket så lätt att gå för fort fram ibland men kul är det!

 

 

 

Lördag 20 oktober.

Igår fyllde Utblickens Briljanter fem månader, stort stort grattis till er alla!

 

 

 

 

 

Söndag 14 oktober igen.

Stort härligt grattis till bästa Helena och Humlis idag,Utblickens Underbara Andromeda som fixade två godkända rundor i Fortsättning i rallyn😀Så glad och stolt och sååå välförtjänt!

 

 

 

Söndag 14 oktober.

Härlig RR-promenad idag med Cain och Aisha. På träffen fanns Herr Grön och Fröken Röd, nuförtiden vackra Iris och Aslan♥♥

 

 

 

 

Lördag 13 oktober.

En vecka med löpturer och skogspromenader, det är det som man hinner med när livet rullar. Imorgon väntar RR-träff med Västra så det ser vi fram emot, alltid lika kul och trevligt!

 

 

 

 

Söndag 7 oktober.

Lite bilder från dagens promenad, nu var Cain mest i fokus..

Akizuri Titi Bashiri, vår kung♥♥

 

 

 

Onsdag 3 oktober.

Idag blev det långtur med husse i löparskogen för Cain och Aisha medans Diva och jag tog en solskenspromenad. Diva börja helt klart bli äldre och jag är så glad för varje dag som hon mår gott. Efter kvällsmaten körde vi ett kortpass med Nosework. Jag gjorde några lätta gömmor med Eucalyptus och de fixade det lätt. Vi satsar på att köra ett doftprov snart.

 

 

 

 

 

Måndag 1 oktober.

Nu var det dålig uppdatering här på sidan men vi har varit på resande fot. Vi har haft det stora nöjet att resa i Italien och hundarna har inte varit med den här gången men kanske nästa, vi får se…De har haft det jättebra hos våra goa vänner. Alla tre har varit på varsitt håll så återförening blev nästan rörande att se, Aisha sprang runt bordet i flera minuter så att mattorna rykte och Cain lika så♥♥ En vecka är max, sen längtar man ihjäl sig..

 

 

 

Söndag 23 september.

Idag åkte fyra av våra valpar från Briljanta-kullen på inofficiell utställning ihop, så otroligt roligt! Jättefin kritik och HP till alla, så  det bådar gott för framtiden. Ruben blev slutligen BIR och Iris blev BIM i valpklassen,  verkligen roligt och stort grattis till ALLA!

 

 

 

 

Lördag 15 september.

Idag gick vi en långtur i skogen på 3 timmar och alla med. Solsken och underbar höst gjorde turen så härlig, något man lever länga på!

 

 

 

Söndag 9 september.

Idag var det dags för Utblickens Briljanta B-kulls första valpträff, så otroligt kul! Sju av elva valpar hade möjlighet att komma och vi hann med både valpsläpp och lite spårträning. Så mysigt och kul att få träffa alla trevliga ägare och hundar♥♥

 

 

 

Torsdagen 30 augusti.
 
Hittade några favoritbilder på våra godingar, gillar dem skarpt♥

 

 

 

Lördag 25 augusti.

Idag åkte vi ner till brukshundsklubben för att träna lite rally. Aisha och Cain fick hänga med, Diva fick hänga med på fredagens löptur på milen igår så fick extra vila idag. Hundarna var taggade och tyckte det var kul men kändes att vi var ringrostiga i momenten men ser fram emot hösten och att träna regelbundet igen! Planen är att starta i Avancerad klass i rallyn under hösten men vi får se….

 

 

 

Måndag 20 augusti.

Under helgen har jag och Cain varit på två utställningar,  Norrköping och Eskilstuna. Vi fokuserat på valperiet under våren, så nästan ett år sedan sist. Vi gjorde debut i championklassen, så visste att vi skulle konkurrera med riktigt fina hanar så  hade inga stora förväntningar. Även Humlan och Helena var med på söndagen, Allt gick strålande bra, så otroligt glad och lycklig!

Akizuri Titi Bashiri, vår kung Cain♥ 

Norrköping Bhkl 3, ( tredje bästa hanen)

Eskilstuna Bhkl 1 BIM ( bästa hanen)

Utblickens Underbara Andromeda, bästa Humlis♥ 

Jkl/bkl 1 excellent ck

 

 

 

 

Måndag 13 augusti.

Imorgon börjar jobb och vardag igen, så vi tog ett sista klippbad vid våra badklippor. Alla njöt vi lika mycket tror jag!

 

 

 

 

 

 

 

Lördag 11 augusti.

Idag blev det en tur i staden med vår goda vän Christina och hennes Aslan, tidigare herr Grön. Diva och Aisha fick hänga med så tre generationer på promenad, rätt häftigt och kul! Lilla herr Aslan var supercool och hur modig som helst, precis som det ska vara och när vi fikade så fick ryggsäcken bli en bra korg♥

 

 

 

 

Fredag 10 augusti.

En härlig spontanträff mellan två av valparna  idag i Karlstad. Gamlingarna Aisha, Diva och Humlan var med och styrde upp det hela, helt underbart kul hade vi alla!

 

 

 

Torsdag 9 augusti.

Idag gick vi på badtur och gick förbi en liten sandstrand, som triggade igång hundarna. Alltid fullt röj när de kommer till sand och nu är Aisha åter leksugen efter valpkullen, till Cains stora lycka♥♥