Vår kennel

 

Jag heter Titti Jansson och driver en liten och familjär kennel, Utblickens kennel. Jag bor med min familj i Värmland i mellersta Sverige, i en stad som heter Arvika.

Jag har haft hundar i hela mitt liv men RR är rasen i mitt och familjens liv. Vi har haft RR sen 2007.

DSC_2751

Min ambition är att föda upp friska och mentalt bra familjehundar, som kan fungerar i alla sammanhang. En stabil hund är en fantastisk familjemedlem. Jag tror att alla människor mår bra av att lära sig umgås med djur, en hund är en otrolig tillgång i familjen och i livet.

Att ha hund öppnar upp för många sociala kontakter och det roliga är att den mänskliga åldern inte har någon som helst betydelse, ett gemensamt intresse övervinner allt!

20160730

Det krävs att vi uppfostrar och tar hand om våra hundar på ett bra sätt för att få kul och trevligt ihop. I vår familj  finns nu 3 hundar, Diva som är 10 år och Cain som är 4år och Divas dotter, Aisha som snart är 5 år. En väl fungerande flock som är en viktigt del av vår familj.

IMGP6357

 

Jag gillar att träna med mina hundar, det är egentligen inte viktigt vad man tränar men att man tränar för att bibehålla en bra kontakt. Jag vill ha kul ihop med hundarna, ett motto för mig!

Just nu håller vi på med rally, lite lydnad och specialsök. Vi åker på utställningar också  när det passar. Att ha en snygg hund är naturligtvis alltid kul men jag vill se vår ras som en ras som ska klara av att vara mycket mer än bara vacker. De är ständigt med på springturer, vid cykeln, i båten, i skidspåret, i soffan och sängen också. Överallt, där de har möjlighet!

Bra hundar ska fungera i alla olika sammanhang, så våra hundar är med överallt. På bussen, på tåget, på hotellet, i stan och på landet. Vi har inte flugit än men det beror mer på praktiska skäl än ovilja. En bra mentalitet är grunden för ett trevligt hunderi, sedan behöver allt tränas.” Lyckliga lydiga hundar”, sa en känd hundinstruktör en gång i tiden och det stämmer väldigt  bra!

IMGP4200

Diva är en oerhört stabil och bra tik. Hon har allt jag kan önska mig! Social och trygg i alla sammanhang och vi har gjort väldigt mycket roligt tillsammans! Hon har haft en kull, 7 underbara valpar men är nu för gammal för några fler. Hon är Viltspårschampion och har en mycket god motor. Just nu tränar och tävlar vi i Rallylydnad vilket är jättekul, passar oss äldre tjejer riktigt bra.

Cain är en mycket elegant hane som vi fick lyckan att ta hand om när han var 20 månader. Han är ljuvligt glad och pigg, älskar att vara med och att jobba. Han har en mycket härlig motor och är oerhört lätthanterlig. Jag hoppas att få möjligheten att använda honom mer i avel i framtiden. En fantastik hane som tjusar alla!

 

DSC_3489

Aisha är vår senaste tillskott, en tik som vi själva fött upp. Aisha är en härligt pigg tik med jätterolig motor. Hon njuter av Mickes alla springturer och är så rolig att jobba med, hon orkar och vill allt! Så nöjd med hennes mentalitet, dessutom vacker som få!

imgp9201

 

 

 

 

Annonser

%d bloggare gillar detta: